torstai 24. syyskuuta 2015

Kaunis vai keskinkertainen?

Eilen illalla selatessani Demi sivuston keskusteluja silmiini osui otsikko, jossa oli kysymys kokeeko itsensä kauniiksi vai keskinkertaiseksi. Keskustelussa oli linkki Doven tekemään mainoskampanjaan ja yhteisön jäseniltä kysyttiin valitsisiko itse kauniin vai keskinkertaisen oven.

Dove choose Beautiful
(Katsothan tämän ensin.)

Laskin Demissä olleen keskustelun pohjalta, että 51% kyselyyn vastanneista yhteisön jäsenistä kokee itsensä keskinkertaiseksi. Sivulla monet olivat selittäneet miksi kauneus ei ole saavutettavissa niinkuin videossakin. Nykypäivänä ihmiset kokevat kauneuden tietyn tyyppiseksi. Se on tarkkaan rajattua ja koskee vain muutamia "täydellisiä yksilöistä". Miksi erityisesti naisilla on halu tuntea itsensä alempiarvoiseksi kuin joku toinen, pelkästään ulkonäkönsä takia. On epäreilua itseään kohtaan latistaa omatuntonsa, sillä ettei edes yritä ymmärtää miksi itse on kaunis. Kauneus ei ole sitä, että omistaa täydelliset kasvot tai vartalon, se on enemmänkin sitä millainen on sisältä ja miten uskoo itseensä. Jokainen meistä on kaunis! Tietysti omalla tavallaan, jokainen on luotu yksilölliseksi ettei maapallo olisi täynnä klooneja barbie nukeista poikaystävineen.


Lähteeni luotettavuutta voi kritisoida, mutta uskon siihen itse, sillä Demi on yhteisö, jossa ihmiset keskustelevat nimimerkkien takana ja uskaltavat kertoa oikean mielipiteensä paremmin. Pelkästään tähän keskusteluun osallistuneista hieman yli puolet suhtautuvat itseensä jollain tapaa kriittisesti. Jos asiaa tutkittaisiin laajemmin, niin olen aika varma, että maapallo on pullollaan itseään väheksyviä naisia. Apu löytyy kuitenkin itsensä hyväksymisestä, uskosta omaan kauneuteen tai siitä, että uskaltaa luottaa. Luottamus omiin kykyihinsä sekä ystävään, joka on oikeasti ystävyyden arvoinen on tärkeä tuki itsensä arvostamisessa. Nyky-yhteiskunnassa on vaikeaa tuntea itsensä hyväksytyksi, jos poikkeaa liikaa massasta tai on kyseistä massaa. Tästä johtuen todella monet ovat epävarmoja ja eivät usko enää itseensä, vaikka oikeasti ovat kauniita ja tekevät kauniita eleitä ja asioita. Tärkeintä olisi vain olla juuri se kuka itse on.



Tämän postauksen idea on osoittaa, kuinka hullua on hukata aikansa murehtien sitä millaiseksi meidät on luotu, vaikka oikeasti aika kannattaisi käyttää asioihin, joita ei tule kuolin vuoteellaan katumaan. Miksi siis väheksyä omaa kauneuttaan? Vielä viikko sitten olisin itsekkin valinnut keskinkertaisen, mutta tänään valintani on ehdottomasti kaunis. En halua antaa muiden vaikuttaa itseeni, enkä halua kritisoida itse itseäni enää siitä mikä en voi olla, vaan haluan kannustaa itseäni siihen mitä minusta voi tulla. Ilman tukea en tiedä olisinko pystynyt tekemään niinkin ison muutoksen ajatusmaailmassani, mutta asiaa helpotti puhuminen. Tärkeää on miettiä miksi ei muka kelpaa tai ole kaunis omana itsenään. Tuohon kysymykseen ei ole vastausta, sillä kaikelle on tarkoituksensa, myös niille pienille epäkohdille.


"Beautiful, it's a pretty word, so why not see what's on the otherside of that."
Terkuin Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti