sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hur har jag förändrats?

Hejsan! Viikonloppuni kului mukavasti ruotsin kurssilla, jossa otsikkokin sai alkunsa. Lupasin viimeeksi tehdä postauksen, kuinka minusta on tullut tällainen ja aion pitää sen. Vanhojen kuvien etsiminen oli työn takana, sillä kuvia löytyi vain vähän, joissa ei esiinny muita, sekä sellaisia joita kehtaan julkaista. Tässä kuitenkin vaiheita minun lapsuudestani viime vuoteen asti. 

Lokakuu 1997
8kk
En ole yhtään varma milloin kuva on otettu, mutta epäilen vuotta 1999  jolloin olin 2 vuotias.
Kerhokuva 2000
3 v
Sitten siirrytään vähän reippaammin eteenpäin. Seuraava kuva on ensimmäinen koulukuvani. Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että aikaa on kulunut yli 11 vuotta siitä, kun aloitin koulun. Keväällä kahdentoista vuoden opiskelun jälkeen, saan toivottavasti valkolakin päähäni ja siinä kohtaa osaan varmasti arvostaa sitä opiskelun määrää, minkä tällä aikavälillä olen suorittanut. Muistan vieläkin sen ensimmäisen koulupäiväni, kun pinkissä marimekon paidassa violetti reppu selässäni, astuin ensimmäistä kertaa Teppanalan koulun ovesta sisään.

1.luokan koulukuva
6.luokan koulukuva 2009
Päätin hypätä suoraan ensimmäisen luokan kuvasta kuudennen luokan kuvaan, ettei postauksesta tulisi liian pitkä. Kuudennen luokan jälkeen lyhenivät hiukset suurinpiirtein vyötäröltä olkapäille. Siitä sitten vielä lyhyemmiksi. Pidin lyhyistä hiuksista paljon, mutta koen että tunnen oloni nykyisin paljon kotoisemmaksi pitempien hiusten kanssa. Se oli ehkä suurin muutos, mitä ulkonäössäni on ollut ennen hiusten värjäämistä.

Rippikuva 2012
15 v
Vuosien 2009-2012 väliltä löytyi vain muutama kuva, sillä en siihen aikaan tykännyt olla kuvattavana ja myös varmuus itsestäni oli todella kaukana tämän hetkisestä. Oma tyyli oli ehkä vielä hieman hakusessa, mutta kahdeksannen luokan jälkeen sekin alkoi muodostumaan.

Peruskoulu ohi 2013
16 v
Yhdeksännellä luokalla sain sitten hammasraudat, joita onneksi tarvitsi pitää vain vuoden verran. Vaikka vihasin niitä, olen erittäin onnellinen siitä, että nykyisin hampaani ovat suorat. Yhdeksännen luokan jälkeen aloin kasvattamaan hiuksiani vanhojen tansseja ajatellen. Luokion ensimmäisellä luokalla halusin tehdä hieman uudenlaisen suunnan tyylilleni ja värjäytin hiukseni punertaviksi ja lopulta jäin sille tielle.

Tammikuu 2014
17 v
 Tässä on peruspiirteiltään kuinka olen muuttunut, mutta se mikä ei kuvista näy on itsevarmuus ja avoimuus, se kuinka pääsin ujoudesta yli ja minusta tuli sosiaalinen. Tietenkin uudet asiat jännittävät vieläkin, mutta uskallan ilmaista itseäni huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin ja uskallan tutustua uusiin ihmisiin. Aina on vielä kehitymisen varaa, mutta suunta on minunkin kohdallani toivottavasti ylöspäin.

Terkuin Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti