keskiviikko 19. elokuuta 2015

Girl like me

Somessa on keväästä asti liikkunut kampanja, jolla pyritään vähentämään nuorten naisten ulkonäköpaineita. Tämä kampanja kantaa nimeä Girl like me ja sen ovat perustaneet missinä sekä mallina tunnettu Lotta Hintsa sekä fitnessmalli Janni Hussi. Aihe on aina ajankohtainen varsinkin nykypäivänä, sillä fitness vartaloiden ja täydellisten piirteiden ihannointi on sosiaalisen median puolella lisääntynyt. Samalla myös tuntemattomien sekä tuttujen ulkonäön arvostelu. Girl like me kampanja ilmenee parhaiten Instagramin puolella, hastagilla uskallanhymyillä, nuoret laittavat kuvia itsestään hymyilevänä omana itsenään. Nykypäivänä huolestuttaa julkisuudessa pyörivät huonot roolimallit sekä niiden vaikutus nuorten itsetuntoon, kun elämä pyörii yhä enemmän median ympärillä. Kampanjalla pyritään siihen, että nuoret saisivat kunnollisen esikuvan itselleen, joka auttaisi ylläpitämään itsetuntoa ja ymmärtämään mikä oikeasti on kaunista.


Halusin tuoda kampanjan esille, sillä henkilökohtaisesti arvostan työtä, jota Lotta ja Janni yrittävät tehdä nuorten naisten hyväksi. Itsetunto ja ulkonäköasiat ovat merkittävässä osassa nuorena ja myös myöhemminkin, siksi niistä on tärkeää puhua. Itsekin näitä paljon pohdiskelleena toivoisin, että tulevaisuudessa ihanteet kiintyisivät luonnolliseen ja kannustaisivat olemaan juuri oma itsensä niin kuin haluaa. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat olla oma itsensä muista välittämättä ja niin haluaisin itsekin. Kuitenkaan aina se ei ole niin helppoa, siksi ymmärrän hyvin miksi ulkonäöpaineet ovat olemassa ja niillä on kova vaikutus itsetuntoon. Loppujen lopuksi kyse on vain itsestään ja kuinka haluaa nähdä itsensä.



Oman itsetunnon etsiskely on vain päätettävä aloittaa, kukaan muu ei sitä tee puolestasi. Aina löytyy niita isoja alamäkiä, mutta jossain vaiheessa suunnan on pakko kääntyä nousuun. Asiaa helpottaa hyvien ja kannustavien ihmisten kanssa oleminen, vaikka kuinka pitäisit ihmisestä joka saa sinut lytistettyä lattiatasoon kannattaa miettiä kuulutko oikeasti hänen seuraansa. Sama pätee siihen kenestä otat mallia ja ketä ihannoit. Tie on mutkainen, mutta joku päivä se tulee olemaan kaiken vaivan arvoista.


Kaikein tärkeintä olisi vain uskoa itseensä, mutta valitettavasti se taitaa olla vaikeinta. Päivinä, jolloin ei ole niin varma olo laitan mukavat vaatteet päälle tai lähden urheilemaan, jos se ei auta niin seuraava päivä on aina parempi kun on nukkunut kunnolla. Kunhan muistaa vain hymyillä niin kaikki on helpompaa!

Hymyn täytteistä loppuviikkoa!
Terkuin Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti